De Praktijk Diensten De Acht ConditiesIn de natuurgeneeskundige therapie die ik aanbied staan Acht Condities centraal die de voorwaarden vormen voor ziekte en gezondheid.
Door structureel na te gaan in welke gebieden verbetering te halen valt krijgt u inzicht in hoe er met alledaagse middelen al veel veranderd kan worden. Waar nodig zet ik natuurgeneeskundige middelen in om het herstel te bevorderen, dit kunnen preparaten, supplementen of kruiden zijn die op passende wijze worden aangewend. Bijvoorbeeld als thee, compres, olie, tinctuur of totaalpoeder in capsules.

De Acht Condities:
Lucht
Zon
Gematigdheid
Rust
Beweging
Dieet
Water
Zingeving

Per deelgebied leg ik uit wat het precies inhoudt, en zult u er snel achter komen dat al deze gebieden sterk met elkaar verweven zijn. Hieronder een voorbeeld met ‘zon’.

De zon wordt tegenwoordig gezien als de grote vurige bal die voor ernstige ziektes zorgt
als je je er niet goed tegen beschermt. Maar de zon is ook van levensbelang; een half uur volle zon in ons klimaat zorgt ondermeer voor de aanmaak van Vitamine D zonder welke onze weerstand verslechterd en de opname van calcium in de botten bemoeilijkt wordt.
De aanmaak van vitamine D wordt teniet gedaan wanneer er te lang in de zon wordt gelegen.
Een voorwaarde is dus ‘gematigdheid’. Ook is het nuttigen van sommige voeding nadelig
voor de aanmaak van Vitamine D, bijvoorbeeld cafeÔne. Een aspect dat weer in ‘dieet’ past.
Bovendien is voldoende water drinken een voorwaarde van een gezonde huid.
Water staat ook centraal in hygiŽne. Wanneer je vlak voor, of kort na, het zonnebaden je huid met zeep wast zal er beschadiging optreden door de verandering van zuurgraad en het wegboenen van huidoliŽn, daarnaast zal je na moeten gaan of een eventuele zonnebrandcrŤme chemisch, blokkerend, of juist versterkend werkt.
Een half uur in de zon zitten zorgt tevens voor de aanmaak van endorfinen, en de fotonen in het zonlicht  zijn goed voor je ogen. Hierdoor ontstaat een gevoel van welbevinden, dat we terug kunnen koppelen aan ‘zingeving’.

Hierboven genoemde condities houden verband met een groot aantal aandoeningen, zoals; osteoporose, winterdepressie, overgewicht, verminderde weerstand, of vermoeidheidsklachten.De visie van mij als natuurgeneeskundig therapeut is om het lichaam in zo’n conditie te brengen
dat het zelfherstellend vermogen wordt aangesproken en het lichaam in een nieuwe balans komt.
Door op zoveel mogelijk gebieden in te zetten worden meerdere klachten tegelijkertijd aangepakt
en krijgt het lichaam de kans deze balans zelf te herstellen.


brans praktijk natuurgeneeskunde rotterdam